هوشمند سازی مدارس چیست؟
بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه از سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری مختلفی جهت آموزش در مقاطع مختلف تحصیلی استفاده می کنند. این سیستم های الکترونیک کمک آموزشی که از نوع نرم افزاری و سخت افرازی هستند کمک شایانی در جهت ارتقاء سطح آموزشی انجام می دهند و در اصطلاح مدارسی که داری این سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری هستند را مدارس هوشمند و این فرایند را هوشمند سازی مدارس می نامند.با توجه به اهمیت هوشمند سازی مدارس و تاکید آن در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، رفتن به سمت مدارس هوشمند دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی است اجتناب ناپذیر که مدارس باید دیر یا زود به سمت آن حرکت کنند.
در مدارس هوشمند، فرآیندهای یاددهی – یادگیری تقویت می شود و مهارت های کلیدی دانش آموزان با تکیه بر فعالیت های گروهی ارتقا می یابد.
لزوم ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور بر هیچ کس پوشیده نیست. یکی از راههای تحول در نظام آموزش و پرورش، خارج کردن مدارس از معلم محوری صرف می باشد. با به روز کردن مدارس به تجهیزات هوشمند سازی، استفاده از فناوری های نوین آموزشی و اهمیت دادن به توانایی های دانش آموزان می توان در این مسیر گام برداشت.
از جمله تجهیزات کمک آموزشی که در مدارس مورد استفاده قرار می گیرد می توان به موارد زیر اشره کرد:- وب سایت مدارس و نرم افزار مدیریت مدرسه که برقراری ارتباط مستقیم والدین و دانش آموزان با مدیر و معلمان فراهم می کند و در جهت اطلاع رسانی و آموزش کاربرد فراوانی دارد.
- نرم افزار های کمک آموزشی که بسیاری از این نرم افزارها برای کامپیوتر، تبلت و تلفن همراه طراحی شد است.(کتاب های واقعیت افزوده)
- نرم افزار کاربردی که امکان مختلفی را برای معلمان و مدیران فراهم می کند. ثبت نمرات، ثبت وضعیت آموزشی و اطلاع رسانی و ارتباط با والدین و بسیاری امکانات دیگر از جمله این امکانات می باشد.
- دستگاه حضور و غیاب دانش آموزی که ورود و خروج دانش آموزان و کارکنان مدارس را ثبت می کند و اطلاع از ورود و خروج دانش آموزان را در اختیار اولیاء قرار می دهد.